Utjecaj hrane na zdravlje i prevenciju bolesti: Nutricionistica Ana-Marija Genc gostuje u podcastu ‘Budimo zdravi, birajmo zdravlje!’

Projekt “Budimo zdravi, birajmo zdravlje!” donosi drugu epizodu podcasta u sklopu kampanje pod nazivom “Spriječiti, a ne liječiti”. Podcast se fokusira na utjecaj hrane na zdravlje i prevenciju bolesti. U ovoj epizodi, posebna gošća je bila nutricionistica Ana-Marija Genc, koja je sa slušateljima podijelila svoje dubinsko znanje o važnosti pravilne prehrane za očuvanje zdravlja.

Tijekom razgovora, Ana-Marija Genc istaknula je ključne čimbenike koji pokazuju kako naša prehrana ima snažan utjecaj na zdravlje. Naglasila je da su pravilno uravnotežena prehrana i odabir pravih namirnica ključni za prevenciju mnogih bolesti. Gospođa Genc je također objasnila kako neke namirnice mogu pružiti tijelu potrebne hranjive tvari koje su ključne za jačanje imunološkog sustava i održavanje zdravlja.

Jedna od najvažnijih tema razgovora bila je uloga prehrane u prevenciji bolesti poput dijabetesa, srčanih bolesti, pretilosti i karcinoma. Nutricionistica je istaknula da pravilan izbor hrane može smanjiti rizik od razvoja tih bolesti, ali i pomoći u njihovom upravljanju kod već postojećih slučajeva.

Ana-Marija Genc je također govorila o važnosti pravilnog razumijevanja prehrambenih oznaka i čitanja deklaracija na proizvodima. Ona je istaknula kako pravilno čitanje i razumijevanje tih informacija mogu pomoći ljudima da donesu informirane odluke o prehrani i odaberu zdrave opcije.

Gostovanje nutricionistice u ovom podcastu podsjetilo je slušatelje na važnost donošenja zdravih prehrambenih navika kako bi se održalo optimalno zdravlje. Upućeni su i na važnost pravilnog obrazovanja o prehrani te savjete o tome kako uključiti raznolikost i uravnoteženost u prehranu.

Projekt “Budimo zdravi, birajmo zdravlje!” koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, ima za cilj osvijestiti ljude o važnosti prevencije bolesti i promovirati zdrave načine života.